Produse noi

Cele mai cumparate

Nou Profil genetic nutritie si efort fizic Mariti

Profil genetic nutritie si efort fizic

GenetX02

Cuprinde analiza unor variatii genetice care determina capacitatea la efort si profilul nutritional, si care in prezenta anumitor boli sau stiluri de viata nesanatoase, pot duce la aparitia unor complicatii, in lipsa unei alimentatii adecvate.

Metoda: secventiere de noua generatie NGS pentru 369 de mutatii in 79 de gene.

Mai multe detalii

3 000,00 lei incl. TVA

 • Cuprinde o estimare, pe baze genetice, a potentialului pe care il aveti pentru efort fizic, impactul pe care efortul fizic il poate avea asupra metabolismului dumneavoastra si poate ajuta specialistii in domeniu (medici sportivi, medici de recuperare medicala, kinetoterapeuti, antrenori, nutriționisti, specialisti de fitness etc.) sa decida daca anumite modificari nutritionale sunt necesare pentru a va imbunatati performantele fizice si recuperarea medicala.

  Variatiile genetice influenteaza necesarul optim de nutrienti pentru femei în afara sarcinii si barbati.

  Evaluarea include:

  • Functiile cardiaca, vasculara si respiratorie - Determinarea predispozitiei genetice
  • Potentialul si functiile muschilor - Determinarea potentialului de sprint si al capacității de forță musculară
  • Greutatea corporala - Determinarea potențialului de creștere în greutate
  • Metabolism, metabolism bazal - Recomandari privind influenta efortului fizic asupra metabolismului

  Pretul include kit-ul de recoltare a salivei, insotit de instructiuni.

  Informatii despre test: 

  Pentru obtinerea de ADN se poate folosi saliva.
  Saliva este colectata de la client. Proba colectata este trimisa laboratorului partener din SUA. Din proba trimisa se extrage ADN-ul care urmeaza sa fie secventiat in laboratoare acreditate CLIA si CAP (cele mai prestigioase acreditari in domeniu). Datele obtinute din secventierea ADN-ului sunt trimise la specialisti geneticieni ce analizeaza si interpretarea datele. Acestia elaboreaza, pe aceasta baza, un raport nutrigenetic personalizat. Acest raport este transmis clientului.
  Este indicat ca, inainte de a comanda acest test, sa va consultati cu un specialist (medic specilaist diabet si boli nutritionale, nutritionist, dietetician, oncolog etc.).
  Acest test poate determina mai exact necesarul dumneavoastra nutritiv si va va oferi un raport care va sugera cantitatile recomandate pentru fiecare nutrient in parte. Acest test, precum oricare alt test genetic (cu cateva exceptii foarte rare pentru bolile monogenice, nu poate, in sine, sa va asigure ca sunteti protejat/a de o anumita boala, sau ca va veti imbolnavi in mod sigur de o anumita boala. Testele nutrigenetice va pot insa ajuta la schimbarea stilului de viata, inclusiv a dietei dumneavostra, asa incat sa minimalizati anumite riscuri de boala. Testele nutrigenetice pot fi efectuate pe tot parcursul vietii si nu depind de aparitia unei boli, nu pot fi considerate teste de diagnostic.
  Exista mai multe metode de identificare a variatiilor genetice: a) cea mai simpla este PCR (,,polymerase chain reaction”) in care se utilizeaza o cantitate mica de ADN; b) Platforme de ,,micro-array” care reprezinta, in esenta, comasarea pe un cip a mai multor reactii de tip PCR, sau reactii de sinteza de ADN independente; c) Metode de secventiere, in care lanturi de ADN lungi de 200-400 nucleotide sunt secventiate baza cu baza, la rand. Testul Advanced NGx foloseste metoda secventierii, cu o adancime de cel putin 100x (valoare medie).
  Veti primi rezultatul (Raportul Nutrigenetic Personalizat) dupa opt saptamani de cand ati colectat proba (saliva).

  30 alte produse in aceeasi categorie

  Viziteaza site-ul magazin.nutricor.ro pe ShopMania